DIALOOGTAFEL VUGHT ALS INSPIRATIE

Op zaterdag 11 april om 19.00 uur vindt bij boekhandel Adr. Heinen in Den Bosch de feestelijke presentatie plaats van het boek ‘Spreken is zilver, vragen is goud. In dialoog met ouderen’, gepubliceerd door uitgeverij Damon.

Marja Havermans en Aagje van der Vossen hebben een boek geschreven over manieren van in gesprek gaan met ouderen. In het boek is de Dag van de dialoog opgenomen, met de manier waarop een gesprek aan een dialoogtafel wordt gevoerd. Als voorbeeld heeft Marja Havermans ook het gesprek dat zij in november 2014 aan de dialoogtafel in woonzorgcentrum Nieuwehagen heeft gevoerd in het boek geschreven.

Het boek laat zien hoe je met ouderen in gesprek kunt gaan, individueel of in een groepje, en hoe boeiend en leuk dat voor alle partijen kan zijn als je het goed doet en een dialoog aangaat. Daarvoor geven de schrijfsters tal van aanwijzingen, manieren om zo'n gesprek te structureren, tips om een gesprek goed te laten verlopen, inspirerende voorbeelden en een uitgebreide lijst met gespreksonderwerpen en triggers.